Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det blev hela tre svenska medaljer idag på viltmåls-VM i Frankrike. Emil Martinsson och Jesper Nyberg gjorde upp om guldet i särskjutning där Emil drog längsta strået. Oscar Eliasson sköt hem bronset i juniorklassen.
 
Första tävlingsklassen i viltmåls-VM, 50 m regelbundna lopp, är nu avklarad och det blev ett svenskt VM-silver till Emil Martinsson.
 
Idag inleds VM I field target i italienska Pomezia där Sverige har fyra skyttar med.
 
300 meters EM i Zagreb avslutades idag med mixedtävlingen i 60 skott liggande där svenska laget med Marie Enqvist och Per Sandberg blev fyra efter förlust i bronsmatchen mot Tyskland.
 
Kaffe kaka, tredje raka... EM-medaljen för Elin Åhlin. Idag vann hon brons i damernas 60 skott liggande. Bland herrarna blev Johan Gustafsson bäste svensk med en femte plats.
 
Svenska mixedlaget med Elin Åhlin och Karl Olsson sköt hem ett EM-silver i mixed-klassen, detta efter att ha förlorat en tajt finalmatch mot Schweiz.
 
Elin Åhlin var nära att ta en EM-medalj igår men idag kom svenskan upp på pallen när hon säkrade ett silver i damernas frigevär 3x20 i kroatiska Zagreb.
 
EM 300 m Zagreb: Med 583 poäng blev Elin Åhlin femma i standardgevär 3x20, där endast innertiorna skilde placeringarna 3-5 åt.  En poäng till från Elins bössa hade räckt för brons.
 
Den 1-9 augusti avgörs viltmåls VM (10 och 50 m) i franska Chateauroux. Den flerfaldige världsmästaren Emil Martinsson har saknat de internationella tävlingarna men också haft svårt med motivationen under det långa uppehållet pandemin orsakat.
 
Under 2022–24 genomförs en beredskapsutställning för gymnasieungdomar i samarbete mellan MSB, Statens försvarshistoriska muséer och Riksantikvarieämbetet. Vi frivilliga försvarsorganisationer har i uppdrag att bemanna utställningen med informatörer.
 
Här kommer ännu en rapport från FITASC VM i Italien. I år har vi dam, jun, herr och senior (56+) lag som representerar Sverige. Det är över 1000 skyttar och 40 nationer som är med och tävlar.
 
Här kommer en rapport från FITASC VM i Italien.  I år har vi dam, jun, herr och senior (56+) lag som representerar Sverige. Det är över 1000 skyttar och 40 nationer som är med och tävlar.
 
Fem svenska gevärskyttar deltar i årets EM 300m som går av stapeln i Zagreb, Kroatien 25-30 juli
 
Vi välkomnar Joel Sörensen - ny på kansliet. Joel kommer vikariera för vår föreningsutvecklare Erika Öhrling som går på mammaledighet i nio månader.
 
Svenska Skyttesportförbundet önskar alla skyttar, ledare, föreningar, distrikt och övriga skytteintresserade en riktigt skön sommar. Sommaren innebär också ett helt semesterstängt kansli vecka 29-30.
 

Postadress:
Föreningen Jaktskyttarna Trollhättan - Skyttesport
Anne-li Gullstrand, Trumpetaregården Härlunda
53294 Skara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ekberg-janne@telia.c...

Se all info